Mire jó bumeráng kollégának lenni?

2024 10 14

Íme mindjárt négy válasz arra a kérdésre, hogy mire jó bumeráng kollégának lenni?

1. Már ismered a vállalati kultúrát

Ha visszatérsz egy korábbi munkáltatódhoz, az azt jelenti, hogy már jól ismered a vállalat kultúráját, értékeit és belső dinamikáját. Ez lehetővé teszi, hogy azonnal belecsapj a lecsóba, és zökkenőmentesen visszailleszkedj a csapatba, hamarabb befutva az újonnan felvett munkatársakra jellemző tanulási görbét. Mivel már ismerős vagy a céges klímában, könnyebben építhetsz kapcsolatokat és dolgozhatsz együtt a kollégáiddal.

2. Friss perspektívát hozol magaddal

Lehet, hogy már ismered a szervezet minden csínját-bínját, a más környezetben eltöltött idő mégis új perspektívát nyithat. A bumeráng kollégák gyakran új készségekkel, tapasztalatokkal és meglátásokkal térnek vissza, amelyek a szervezet javát szolgálhatják. Így könnyebb például észrevenni a hiányosságokat, vagy meglátni új lehetőségeket, amelyeket a csapatok eddig esetleg figyelmen kívül hagytak.

3. Az új perspektívák belső tudássá alakíthatók át

A máshol szerzett tapasztalat aranybánya lehet a belső tudásmegosztásban. A bumeráng kollégák egyedülálló módon képesek hidat képezni a külső gyakorlatok és belső folyamatok között, valós példákat kínálva arra, hogy min lehetne javítani. Az ilyen meglátások segíthetnek a vállalati stratégiák kialakításában, a folyamatok frissítésében vagy a termelékenységet növelő új módszerek bevezetésében.

4. Csökkentett onboarding-idő

A bumeráng kollégák alkalmazása költséghatékony és időtakarékos döntés, hiszen nem nulláról kell felvenniük a munkavégzés fonalát. Mivel már ismerik a vállalat rendszereit, munkafolyamatait és elvárásait, az újonnan felvett munkatársak számára szükséges betanítás nagy része átugorható. Ezáltal mindenki értékes időt takaríthat meg, és a szakmai tudás sokkal hamarabb kamatozhat a csapaton belül.

Hallgasd meg az Unmute All podcastunk legújabb epizódját itt: https://www.deutschetelekomitsolutions.hu/podcasts/mire-jo-bumerang-kolleganak-lenni/